Maukkaat ruispiparit (noin 50kpl)

Perinteisten pipareiden sijaan kannattaa kokeilla vaihteeksi myös ruispipareita. Ohjeesta voi vallan hyvin jättää pois kananmunan, jolloin ne sopivat myös kanamuna-allergisille.

125g kasvismargariinia

1 dl sokeria

1 dl siirappia

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

½ tl neilikkaa

(1 kananmuna)

noin 4½ dl ruisjauhoja

1 tl soodaa

 

LEIPOMISEEN vehnäjauhoja ja PINNALLE sokeria

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä. (Lisää muna). Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli. Kauli taikina pienissä osissa ohueksi levyksi. Käytä leipomisessa vehnäjauhoja. Ota levystä piparimuotilla pipareita. Nosta piparit leivinpaperin päälle. Ripottele halutetssasi pinnalle sokeria. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.