Hyvä elämä

Syömisen hallinnan aakkoset – kohti tietoista syömistä

”Lehdistä voimme lukea rohkeista entisistä markkinointipäälliköistä, jotka hehkuttavat elämäänsä lammasfarmarina. He säteilevät hyvää oloa ja seesteistä elämää, vailla huolta ja murhetta. Harvalla meillä on todellisuudessa mahdollisuutta pysäyttää elämäämme äkkijarrutuksella ja toisaalta onko siihen tarvettakaan? Tässäkin voisimme äärilaidan sijaan miettiä pienempiä… Lue loppuun

Lepo ja rentoutus

Nauru rentouttaa kehon ja mielen

Tiesitkö, että muutaman minuutin nauru vastaa 45 minuutin täydellistä rentoutumista? Kunnon nauru tehostaa hengitystä, ja pulssi nopeutuu lisäten kudosten hapen saantia. Lisäksi nauru vapauttaa verenkiertoon ns. endorfiineja, jotka lievittävät erilaisia kiputiloja, vahvistavat elimistön vastustuskykyä sekä torjuvat negatiivisia tunteita. Nauraminen kuuluukin… Lue loppuun

Liikunta

Lämmittely ja jäähdyttely – tärkeä osa liikuntaa

Aloita liikunta kevyellä teholla, jotta verenkiertoelimistö kiihtyy ja lihakset lämpenevät maltillisesti ennen alkavaa liikuntasuoritusta. Lämmittely ennaltaehkäisee myös liikuntavammoja. Lämmittely voi sisältää myös harjoitettavien lihasten venyttelyä. Lämmittelyosuus on kestoltaan n. 5 – 10 min. Lämmittelyn jälkeen alkaa varsinainen liikuntaharjoitus, jolloin liikutaan… Lue loppuun

Reseptit

Maukkaat ruispiparit (noin 50kpl)

Perinteisten pipareiden sijaan kannattaa kokeilla vaihteeksi myös ruispipareita. Ohjeesta voi vallan hyvin jättää pois kananmunan, jolloin ne sopivat myös kanamuna-allergisille. 125g kasvismargariinia 1 dl sokeria 1 dl siirappia 2 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1 tl pomeranssinkuorta ½ tl neilikkaa… Lue loppuun

Ruokavalio

Ruokaympäristöllä on väliä

Kaikille tutun ruokaympyrän lisäksi myös ruokaympäristöllä on merkitystä elämäntapamuutosten ja painonhallinnan kanssa kamppailevien kuluttajien arjessa. Sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki korostaa, että lihomiseen johtava syöminen on luontaista käyttäytymistä nykyisessä ruokaympäristössä. Yhä helpommin saatavilla on uusia tiheäenergisiä ruokia, sillä pizzerioita, hampurilais- ja… Lue loppuun