Piristävää yhdessä liikkumista

liikunta Kaamosoireilevan toimintatarmon lasku ja aktiivisuuden katoaminen saa helposti aikaan sen, ettei arkiliikuntaa kerry riittävästi. Innokkainkin kotipuutarhuri on joutunut pistämään hanskat naulaan, kun puutarha on kääriytynyt routaisen peiton alle lepoon. Polkupyörä vaihtuu autoon. Kehno sää, pilkkopimeät aamut ja sysimustat illat saattavat kampittaa mieluisatkin liikuntaharrastukset. Vetämätön, väsynyt olo kasvattaa ruokahalua ja kerryttää helposti muutamia ylimääräisiä kiloja kaamoskuukausina. Sokeri- ja hiilihydraattipitoiset välipalat tuntuvat äkkiä vastustamattomilta piristäjiltä. Ole tarkkana, sillä nämä hetken huumat ja pikapiristäjät haluavat helposti pitkäaikaiseen ja koukuttavaan suhteeseen kanssasi.

Pyydä ystävä mukaan liikkumaan

Parasta vastalääkettä kaamoksen kaatoon on kuitenkin päättää lähteä liikkeelle. Liikuntaharrastukseen kannattaa pyytää mukaan hyvä ystävä. Hyvät ihmissuhteet ja niiden ylläpito auttavat jaksamaan. Kuntoilun teho kasvaa, kun saa yhteisen ulkoilulenkin aikana hoidettua samalla sosiaalisia suhteita. Tiukan paikan tullen ystävän kannustus ja aktivointi on estänyt laiskistumisen ja saanut monet meistä lähtemään liikkeelle. Liikuntakumppanit ovat tehokkaita säännöllisen liikunnan jatkuvuuden ylläpitäjiä.