Oletko kokeillut Crossfitiä?

crossfit

Crossfit on monipuolinen kuntoilulaji, joka koostuu hyvin erilaisista harjoittelumuodoista ja –liikkeistä. Liikesarjat ovat lyhyitä, mutta ne suoritetaan nopeasti ja tehokkaasti. Näin keho saadaan aktivoitua ja tuloksia syntyy lyhyessä ajassa. Vaihtelevat liikkeet ja harjoitukset varmistavat, ettei lajiin kyllästy helposti. Kroppa ei pääse tottumaan tiettyihin liikkeisiin, joten kokonaiskehitys on jatkuvaa. Crossfit mielletään usein himourheilijan lajiksi, mutta harjoitukset ovat helposti muokattavissa oman kuntotason ja iän mukaan.

crossfit_2Crossfit kehittää mm.

  • Hapenottokykyä
  • Kestävyyttä
  • Voimaa
  • Notkeutta ja ketteryyttä
  • Tasapainoa
  • Sydäntä, verenkiertoa ja hengityselimistöä

Tiesitkö?

Crossfitin kehittäjä, Greg Glassman, on entinen voimistelija. Hän halusi kehittää lajin, joka kehittää henkilön fyysisiä ominaisuuksia monipuolisesti. Tästä syystä esimerkiksi monet poliisit ja palomiehet harrastavat Crossfitiä pysyäkseen työssään vaadittavassa hyvässä fyysisessä kunnossa.