Jooga – Hyvinvointia keholle ja mielelle

Jooga on ikivanha tapa oppia tuntemaan oman kehon ja mielen vuoropuhelua. Sana ”yoga” merkitsee yhteyttä; erityisesti yhteyttä omaan itseen. Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys.

Jooga auttaa löytämään levollisen mielen ja tasapainoisen kehon

Young woman doing yogaKiireiselle ihmiselle jooga on loistava tapa rauhoittua, rentoutua ja vahvistua henkisesti. Säännöllisesti tehtynä jooga vahvistaa ja venyttää lihaksia ja kehittää erityisesti keskivartaloa. Usein myös ryhti paranee joogaamisen myötä.  Keskittyminen ja hengitys rakentavat sillan kehon ja mielen vuoropuhelulle.

Harjoituksia voi tehdä oman kunnon, iän ja kiinnostuksen mukaan. Toiset pitävät ohjatusta ryhmäjoogasta, mutta lajia voi harrastaa itsekseenkin.  Kun aamun aloittaa muutamalla venyttelevällä joogaliikkeellä, saa palkinnoksi energisen startin koko päiväksi. Yön jälkeen keho on rentoutunut ja vastaanottavaisempi kuin päivän kiireiden jäljiltä.

Lempeää Hathaa vai haastavaa Astangaa?

Joogasta on olemassa useita eri suuntauksia. Ne eroavat pääasiassa toisistaan harjoituksen fyysisyyden mukaan. Monilla paikkakunnilla järjestetään kursseja niin aloittelijoille kuin pidemmällekin ehtineille harrastajille. Hatha-jooga on lempeää kun taas Astanga-kursseilla opetellaan liikunnallisesti ja fyysisesti melko vaativaa joogaa.

Joogasta voi hakea monenlaisia asioita rentoutumisen ja rauhoittumisen lisäksi. Moni on löytänyt lajista lievitystä myös erilaisiin pikku vaivoihin. Positiivisena yllätyksenä saatat huomata miten paljon omaan olotilaan pystyy itse vaikuttamaan. Joogaharrastus kannustaa terveisiin elintapoihin. Kokeile ja ihastu!