Murean makoisa raparperipiirakka

resepti_raparperipiirakkaRaparperipiirakka on alkukesän herkku. Piirakan rapea pohja syntyy täysjyväjauhoista ja mehevyys tuorejuustosta. Raikas makumuisto tai kiva kesätuliainen.

150 g kasvimargariinia tai öljyä
1,5 dl ruoko- tai hienoa sokeria
1 muna
0,5 dl vettä
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
täyte:
5 dl raparperipaloja
0,5 dl ruoko- tai tavallista sokeria
2 munaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

1. Laita uuni kumeenemaan, 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää
muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta
sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka
200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.