Tanssin pyörteissä

Tanssi on monipuolista kuntoliikuntaa. Se kehittää paitsi yleiskuntoa myös kehon tasapainoa, nivelten liikkuvuutta sekä lihasten koordinaatiota. Tanssi on myös tehokasta liikuntaa, sillä esimerkiksi lavatanssi-ilta kuluttaa kaloreita tanssijasta ja tanssilajista riippuen keskimäärin noin 1000-2000kcal. Tanssi ei ole kuitenkaan pelkkää ruumiin liikuntaa, vaan se herättelee hyvällä tavalla myös aivoja, elimistöön erittyvän hyvän olon hormonin, oksitosiinin avulla.
Tanssiessa ihminen rentoutuu, minkä avulla myös keskittyminen ja oppiminen helpottuvat. Musiikilla on tanssissa suuri merkitys. Se herättää tunteita, jotka valtaavat tanssin rytmeissä tanssijan kehon ja mielen. Tanssiin kuuluu kiinteästi myös vuorovaikutus. Kun ihmiset ovat lähellä toisiaan, heidän välilleen syntyy helposti empatian ja mielihyvän tuntemuksia.
Tänä päivänä tanssitunneille on aloittelijankin helppo mennä. Erilaiset tanssikoulut järjestävät alkeistunteja, joille voi osallistua jopa ilman omaa tanssiparia. Tunneilla saa opetusta perusaskeleista aina haastavampiin tanssikuvioihin liittyen, ja tanssilajien laajasta kirjosta varmasti jokainen löytää omalle kunnolleen sopivan ja mieluisan lajin.