Punainen kalakeitto

Punainen kalakeitto on mukavaa vaihtelua perinteisen lohikeiton rinnalla. Savukala antaa keittoon pikantin maun.

Tarvittavat raaka-aineet (5 annosta):
1 sipuli
3 perunaa
4 porkkanaa
1 rkl öljyä tai pullomargariinia
8 dl vettä
0.5 kalaliemikuutio
2 laakerinlehteä
250 g lämminsavustettua lohta
1 maustekurkku
1 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
0.5 tl sokeria
0.3 tl valkopippuria
1 dl persiljasilppua

TARJOILUUN
1 dl crème fraichea, kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia (rasvaa max 12%)

Valmistusohje:
1. Hienonna sipuli. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää vesi, liemikuutio ja laakerinlehdet sekä kasvikset. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä (15-20 minuuttia).
2. Kuutioi lohi ja maustekurkku. Lisää kala, maustekurkku, tomaattimurska, sokeri ja valkopippuri ja anna hautua muuta minuutti.
3. Viimeistele keitto persiljasilpulla. Tarjoile crème fraichen kera.

Lähde ja kuva: Sydän verkkolehti, Ruokaohjeet