• Asiantunteva, asiakkaitaan arvostava ja kannustava valmentaja
  • Perustaa toimintansa tutkittuun tietoon vaikuttavasta elintapaohjauksesta
  • Ei lupaa nopeaa ja vaivatonta laihtumista vaan korostaa pitkäjänteisen sitoutumisen ja elintapamuutosten tärkeyttä
  • Auttaa omaksumaan pysyviä tapoja painonhallintaan
  • Hyödyntää omaa persoonaansa ohjaustyössään

Mitä Verkkopuntari-ohjaaminen on?


Terveydenhuollon ammattilainen, liity mukaan yli 600 ympäri Suomen koulutetun Verkkopuntari-ohjaajan joukkoon! Ohjauksessa painottuvat ratkaisukeskeiset ja osallistujia motivoivat menetelmät. Ohjaajakoulutus on kestoltaan yhden päivän mittainen. Ohjaajakoulutukset toteutetaan toistaiseksi etänä.

Ohjaajakoulutukseen tulevalta edellytetään pohjakoulutuksena alempaa korkeakoulututkintoa terveydenhuoltoalalta, kuten terveydenhoitajan, sairaanhoitajan, fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin tai vastaavaa tutkintoa.

Ohjaajakoulutukset toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksin. Voit osallistua koulutukseen mistä tahansa, jos sinulla on tietokone ja nettiyhteys.

Lähikoulutuksiin voi ilmoittautua yhteensä 15 osallistujaa. On suositeltavaa, että osallistut koulutukseen työparisi tai moniammatillisen tiimisi kanssa, jolloin voitte yhdistää voimanne ja tarvittaessa myös jakaa vastuuta toiminnasta useamman henkilön kesken. Voit osallistua koulutukseen toki yksinkin.

Koulutamme Verkkopuntari 2.0 -hankkeen (2017-2020 STEA) aikana järjestöissä toimivia terveydenhuollon ammattilaisia maksutta Verkkopuntari-ohjaajiksi.

Koulutuksessa tutustut Verkkopuntari-ohjelmaan ja opettelet sen peruskäytön. Saat tietoa, miten käynnistät Verkkopuntari-kurssin sekä tukea verkko-ohjaajana toimimiseen. Saat moniammatillisesti laaditun, valmiin ohjausmateriaalin käyttöösi.

Voit käynnistää Verkkopuntari-ryhmän, kun olet käynyt ohjaajakoulutuksen ja organisaatiosi on hankkinut kurssilisenssin Satakunnan Sydänpiiristä. Satakunnan Sydänpiiri tarjoaa kurssilisenssin vastineeksi valmiin kurssi- ja ohjausmateriaalin, kurssien käynnistämisen, teknisen ylläpidon ja tuen vuodeksi käyttöösi.

Verkkopuntarista on kehitetty versiot painonhallintaan, sepelvaltimotautikuntoutujille sekä uusimpana myös raskausajan elintapaohjaukseen. Raskaana oleville suunnattua Verkkopuntaria on aloitettu pilotoimaan vuonna 2018 Satakunnan sairaanhoitopiirissä.

Tulevista koulutuksista voit tiedustella Verkkopuntari-tiimiltä toimisto.satakunta@sydan.fi tai puhelimitse 050 342 8945Tästä näet kartan koulutetuista ohjaajista.

Koulutuksen käynyt Verkkopuntari-ohjaaja, tervetuloa verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia Verkkopuntari-ohjaajien etätapaamisiin. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä.

Liity sähköpostilistalle ja saat tietoa ja uutisia suoraan sähköpostiisi. Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja liity.